Naam van onze kerk

Sinds december 2014: Adventkerk

Ons kerkgebouw staat er al aan de Nassaulaan sinds 1895, maar nooit droeg het een naam anders dan: Chr. Geref. Kerk. In mooie gotische letters boven de hoofdingang geschreven. Ruim een eeuw later zien we dat namen als gereformeerd of hervormd velen in de samenleving niet veel zegt. Soms wordt het gevraagd: hoe heet jullie kerk eigenlijk.

Het bijgebouw heet de Schakel. Voor het kerkgebouw zelf leek het ons goed een passende naam te bedenken. Nadat verschillende namen waren ingeleverd, viel de keus op: Adventkerk. Juist bij een activiteit als de kerststallenroute, wanneer velen ook onze kerk passeren, een mooie gelegenheid om uit te leggen wat deze naam betekent. Advent duidt de tijd voor Kerst aan, maar geeft ook aan wat voor ons het hele jaar en altijd belangrijk is: het geloof in Jezus geeft ons hoop en verwachting. Advent betekent: toekomst. Pijn, verdriet, zonde en onrecht hebben niet het laatste woord. Dat geloof willen we graag vasthouden, uitdragen en delen met anderen.

Op de tweede adventszondag, 7 december 2014, werd na de ochtenddienst het nieuwe naambord onthuld door mw. J. van der Bijl-van der Neut, die deze naam had aangedragen.