Evangelisatie

Veel activiteiten op het gebied van evangelisatie in Baarn gebeuren in samenwerking met de plaatselijke Calvijn-gemeente (PKN). Activiteiten zijn onder andere de Emmaüscursus en een jaarlijkse enquête.

Emmaüscursus
Evangelisatie is vanouds gericht geweest op het delen van de waarheid en verkondiging van de boodschap van heil. Belangrijk is dat we daar niets aan af doen, maar de ervaring is nu dat mensen minder snel door informatie worden gewonnen. Deze kennis leidde tot ontwikkeling van een nieuwe methode waarbinnen relaties, tijd en gemeenschap een belangrijke plek kregen. Zo is het Emmaüsprogramma ontstaan. Meer informatie: www.emmauscursusbaarn.nl.

Enquête-actie
Wanneer bent u voor het laatst in de kerk geweest? Heeft u een bijbel? Bidt u weleens? Welk beeld heeft u van God? Dit zijn zomaar wat vragen die aan de orde komen tijdens de jaarlijkse enquête-actie. Hierbij worden Baarnaars bezocht met de vraag of men deel wil nemen aan een eenvoudige enquête over ‘kerk en geloof’. De vragen in de enquête geven ons een beeld hoe men denkt over de kerk en het geloof, en ze maken ook duidelijk of de geënqueteerde belangstelling heeft voor zaken die we als kerk kunnen aanbieden (diensten op kerkelijke feestdagen, bijbelkringen en -cursussen, kinderclubs en dergelijke).

Kerststallenroute
Al een aantal jaren kunnen we in Baarn de “kerststallenroute” lopen. Langs deze route hebben mensen zelf hun kerststallen gemaakt, maar ook hangen er schilderijen en wandkleden. Voor veel mensen is dat het ultieme “kerstgevoel”.

Deze route komt ook langs de Nassaulaan en dus langs onze kerk. De plek waar mensen weten dat kerst meer is dan een kerststallenroute. Wij vieren de geboorte van onze verlosser Jezus Christus. In de week voor kerst kunnen voorbijgangers op het kerkplein terecht om meer te weten te komen over de betekenis van kerst.